dimarts, 1 de desembre del 2009

El Club Esportiu Escola Pia Sabadell organitza el TOP Bàsquet, torneig internacional per a categories Mini i Pre-infantil

El torneig tindrà lloc els dies 5 i 6 de desembre a Sabadell

Més de 500 nens i nenes pertanyents a una vintena de clubs d’arreu Catalunya, l’estat espanyol i Itàlia participaran a Sabadell, els dies 5 i 6 de desembre, a la primera edició del TOP Bàsquet, torneig per a categories Mini i Pre-Infantil, masculina i femenina.

El campionat, reconegut per les federacions catalana i espanyola de bàsquet, l’organitza el Club Esportiu Escola Pia Sabadell i hi col•labora l’Associació de Clubs de Bàsquet de Sabadell (ACBS), l’Ajuntament de Sabadell i la Fundació Sabadell Ciutat Esportiva.

TOP Bàsquet compta amb la participació de clubs reconeguts per la seva tasca en el camp del bàsquet de formació a Catalunya (Joventut de Badalona, CB Cornellà, Paidós, CB L’Hospitalet, CB Granollers, Mataró, Lleida Bàsquet, etc.), Espanya (Unicaja de Màlaga, Estudiantes de Madrid, Ros Casares, EASO de Sant Sebastià o el Alierta-Augusto de Saragossa, entre d’altres) i Itàlia (Rossetto).

En total, 20 clubs faran que durant dos dies, la ciutat de Sabadell esdevingui en un focus d’atenció en l’esport de base, refrendat pel fet que TOP Bàsquet forma part del circuit d’observació de jugadors de les federacions catalana i espanyola.


Per què TOP Bàsquet?
El Club Esportiu Escola Pia Sabadell ha organitzat durant els darrers 4 anys el torneig Escobàsquet en categoria mini, un dels referents del bàsquet de base a tot l’estat. Amb aquesta experiència organitzativa, el club vol donar un pas endavant per consolidar l’objectiu de fomentar el bàsquet de formació, ideal, que d’altra banda respon al mateix tarannà de l’entitat: la formació d’esportistes i de persones.

El foment del esport de base és la clau necessària per aconseguir fites, no ja esportives , sinó culturals i socials, doncs la seva realització es bàsica per aconseguir una societat més cívica, respectuosa i oberta.


El torneig
TOP Bàsquet és un torneig per a les categories Mini i Pre-Infantil, tant masculina com femenina. Es durà a terme als Pavellons de l’Escola Pia, Les Naus del Club Natació Sabadell, Pavelló de Cal Balsach i Complex Esportiu Sabadell Sud.

El sistema de competició consta d’una fase de lligueta de grups i una segona d’eliminatòria directa. Les normes de joc són les de la Federació Espanyola de Bàsquet, amb algunes adaptacions –com el tir de tres punts- de cara a dotar els encontres de més espectacularitat. Durant dos dies, es jugaran gairebé 150 partits.

Les finals de cada categoria tindran lloc durant la tarda del diumenge 6 de desembre al Complex Esportiu Sabadell Sud.

A banda dels trofeus per als millors equips de cada categoria, s’atorgaran premis als millors jugadors MVP de les finals i del torneig i una distinció a l’equip masculí i femení amb millor fair play, trofetjos cedits per l’Ajuntament de Sabadell i la Federació Catalana de Bàsquet.

“Formem esportistes i formem persones”
El Club Esportiu Escola Pia Sabadell va nèixer el 16 de febrer de 1982 amb un objectiu general de divulgació, foment i pràctica de l’esport sense ànim de lucre. L’esperit de l’entitat està marcada pel lema Formem esportistes i formem persones, que recull, d’altra banda, l’essència del que ha de ser l’esport de base.

El treball del club es fonamenta, doncs, en aquestes dues vessants: la preparació física, tècnica, tàctica i psicològica dels jugadors i jugadores per a la pràctica i la competició esportives i la utilització de l’esport com a eina educativa i transmissora de valors i actituds que els ajudin a millorar com a persones, com ara el respecte, la solidaritat, el treball en equip, la cultura de l’esforç i l’afany de superació.

Actualment, el club es divideix en tres seccions: bàsquet, futbol-sala i iniciació esportiva. En total, gairebé 500 jugadors i jugadores, dels que prop de 250 practiquen bàsquet, incloent-hi l’Escola de Bàsquet, per a nens i nenes de 5 a 7 anys.

Pel que fa a la competició, la secció de bàsquet compta amb 18 equips federats repartits per totes les categories d’edats, des del Sènior Sub-25 fins el Pre-mini.